06-53578718
info@annemiekeaugusteijn.nl

Annemieke Augusteijn Praktijk voor Remedial Teaching

Even voorstellen: Annemieke Augusteijn

Ik ben Annemieke Augusteijn en ik woon in de Maaspoort in ’s-Hertogenbosch.

Op deze pagina vertel ik kort iets over mijzelf en mijn ervaring in het onderwijs. Nadere informatie vind je in mijn CV

 

Leerkracht, Intern Begeleider en LGF-begeleider

Vanaf het moment dat ik in 5 VWO bijles begon te geven aan kinderen uit de onderbouw, wist ik dat ik les wilde gaan geven. Toen ik op de PABO zat ontwikkelde dit zich verder en gaf ik ook kinderen uit de buurt bijles. Het gaf, en geeft, me een heel goed gevoel, wanneer ik door iets net iets anders uit te leggen of door materiaal te gebruiken, een kind een stap verder kan helpen.

Van 2001 tot 2010 heb ik op een basisschool in Eindhoven gewerkt. De eerste jaren werkte ik daar als groepsleerkracht, zowel in de onder- als midden- en bovenbouw. Na een aantal jaren merkte ik dat ik kinderen met leer- en gedragsproblemen meer begeleiding wilde geven, maar dat ik daar te weinig kennis voor had. Ik heb toen naast mijn baan de opleiding tot Remedial Teacher gevolgd aan het Fontys-OSO in Eindhoven.
Ik kon deze kennis direct toepassen in de praktijk, doordat mijn taak op de basisschool veranderde. Naast mijn werk in de groep, kreeg ik de taak om leerlingen met Leerling Gebonden Financiering (LGF), het zogenaamde rugzakje, te begeleiden en ik werd aangesteld als Intern Begeleider voor de kleuterbouw.

Remedial Teacher

In 2009 ben ik naast mijn werk op de basisschool een praktijk voor Remedial Teaching begonnen. Hier pas ik alle kennis toe die ik de afgelopen jaren in het onderwijs heb opgedaan. Met ingang van 1 oktober 2010 werk ik fulltime in deze praktijk.

Online Remedial Teaching

De afgelopen jaren ben ik naast het opbouwen van mijn praktijk een nieuw project gestart: het begeleiden van leerlingen via internet. Aanvankelijk deed ik dit incidenteel met al bestaande middelen en computerprogramma's, zoals mail en Skype. In 2012 en 2013 heb ik aan de hand van mijn ervaringen daarmee een leeromgeving laten ontwikkelen, zodat ik nu structureel kinderen kan begeleiden zonder dat ze naar mijn praktijk hoeven komen. Dit doe ik sinds 1 maart 2013 onder de naam "Mijn Superkracht, online Remedial Teaching".

Daarnaast heb ik in 2013 met goed gevolg het registratietraject van de Landelijke Beroepsvereniging Remedial Teachers (LBRT) doorlopen.

Echtgenote en moeder

Ik ben getrouwd en sinds juli 2011 combineer ik mijn werk als Remedial Teacher met de opvoeding van onze tweeling. We hebben twee prachtige jongens en ik geniet elke dag van ze.

Naast dat ik het heel leuk vind om dingen met ze te ondernemen of om lekker thuis te spelen, vind ik het heel bijzonder om te zien hoe twee kinderen zich elk op hun eigen manier ontwikkelen. Ik leer daar, ook voor mijn werk, heel veel van!